Остани искрен кон себе

Не се грижи за тоа, што луѓето мислат за тебе или за нивната желба да ти кажат како да се чувствуваш. Ако луѓето сакаат да те видат како добра личност, ќе те видат. Ако сакаат да те видат како лоша, апсолутно ништо што ќе направиш, нема да ги застане.

Иронично е, што повеќе им ги покажуваш своите добри намери, повеќе им даваш причина да те срушат, ако се фокусирани на тоа да не те разбираат.

Крени ја главата високо и биди сигурен во она што правиш. Биди сигурен во своите намери и држи ги очите отворени, наместо да губиш време на оние кои посакуваат да те повлечат назад.

Бидејќи не можеш да ги промениш ставовите на другите луѓе, мораш да веруваш дека вистинската промена за тебе доаѓа одвнатре, а не од било кој друг.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: