За да ме запознаеш, мораш да имаш љубов во срцето

ЈАС СУМ љубов. За да ме запознаеш, мораш да имаш љубов во срцето; зошто, без љубов не можеш да Ме познаеш. Пушти ја љубовта слободно да тече и научи да го сакаш тоа што го правиш; сакај го своето опкружување и сакај ги сите души што те опкружуваат. Сакај и никогаш не прашувај за цената; никогаш не барај награда за својата љубов.

Никогаш не можеш да дадеш премногу љубов, затоа не плаши се и не труди се да го запреш протокот на љубовта, дури и кога си одбиен. Кога ќе се случи тоа, лесно е да се затвори срцето и да се повлечеш од страв дека ќе бидеш повреден. Не прави го тоа; тоа само ќе те направи несреќен и ранлив, и во таа состојба никогаш нема да бидеш способен да и помогнеш на друга душа, зошто личноста со тврдо срце без љубов не привлекува никого.

Искористи ги мудроста и разбирањето во љубовта, на тој начин ќе ја одржиш совршената рамка. Првата животна лекција е да научиш да сакаш. Не губи време и брзо научи ја таа лекција.

Ајлин Кеди- ‘Отворање на внатрешните порти’

One thought on “За да ме запознаеш, мораш да имаш љубов во срцето

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: