Отпушти- Оние кои те повредиле, не знаеле поинаку

Побарајте мир во своето срце и кога тоа ќе го направите, вашата душа ќе се издигне на повисоко ниво на вибрација. Лутината, омразата и сите други негативни емоции, само се енергија која излегла од контрола.

Кога ќе простите во своето срце, тогаш и светот може да започне со простувањето на глобално ниво. Смирете се со оние кои ве повредиле, било физички или емоционално. Луѓето кои ве повредуваат на било кој начин, го прават тоа, бидејќи се сеќаваат на минатите животи во кои владеела болката и повредата. Самите не можат да се соочат со сопствената лутина и фрустрација и често пати је исфрлаат кон други.

Не мрази никој. Немој да бидеш лут -а на никој. Не ја задржувај лутината или омразата во себе. Ако во срцето ги носиш тие емоции за било која душа, отпушти ги емоциите и замени ги со простувањето. Тажно е да се видат душите кои се враќаат дома полни со горчина, лутина или омраза.

Не само што тие емоции го застануваат ‘будењето’ на нашиот свет, туку ги задржуваат во растот. Тие кои ве повредиле, го направиле тоа затоа што не знаеле поинаку. Често се лути на себе, но имаат потреба да ја изразат таа лутина во присутност на другите.

Имаат желба другите да трпат поради нивните проблеми. Болката, обвинувањата, лутината, омразата и другите емоции на кои сте изложени, можат да бидат многу длабоки и болни, но не ги задржувајте чувствата.

Простете им на личноста која тоа ви го направи и тргнете се. Учете од тоа искуство, не внесувајќи негативна енергија и по некое време ќе почувствувате исцелување. Оддалечувајќи се од тој проблем, со време ќе ја промените својата енергија.

Поврзете се со Повисокото Јас, ако имате проблем со отпуштањето на негативната енергија. Побарајте мир во своето срце и кога тоа ќе го направите вашата душа ќе се издигне на повисоко ниво на вибрација.

Кога сте исполнети со лутина, омраза и фрустрација тогаш не можете да видите ништо друго освен тоа. Еднаш кога ќе ги тргнете емоциите, тогаш светот ќе го гледате со духовни очи и ќе ја знаете смислата на животот.

извор: Atma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: