Стравот кој ве спречува, не е страшна работа, тој има таква моќ само од вас

Не ги барајте лошите работи во животот, бидејќи животот е прекраток. Премалку имаме време, за да го трошиме на нешто лошо. Вистина е дека ги има, но само ако влегуваат во фокусот на вашето размислување, ќе изгледаат уште поголеми и ќе ви се чини на крајот, дека само тие, се насекаде околу вас.

Барајте она што е добро во животот, светот околу вас и меѓу луѓето. Барајте ситници кои ве прават среќни, вратете се на почеток на својот животен пат и уживајте во работите кои ве радуваа, тогаш кога бевте дете, почувствувајте ги оние емоции, кои ве внесуваа во магијата на животот, кога на секој чекор сте виделе чуда.

Не барајте многу лоши работи во животот, не ги одложувајте работите кои сега можете да ги направите, а кои подоцна би направиле разлика во вашиот живот. Стравот кој ве спречува не е страшна работа, тој има таква моќ само од вас.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: