Животот е најубав, кога сте во Љубов

Има моменти во животот, кога ќе видите, дека патот по кој одите е се потесен и зараснува во трева. Сфаќате дека сте се изгубиле, дека патеката е избришана.

Некои во тој момент ќе се уплашат, други ќе се растажат, трети ќе се налутат… сето тоа е манифестација на иста емоција- страв.

Но, животот од вас бара само едно: да не се плашите, што и да се случи. Насмевнете се и верувајте. Нека не ве прати чувството на изгубено време, бидејќи времето не можете да го изгубите.

Секој ваш чекор, во било кој правец, е дел од вашиот пат и животното искуство. Свртете се тргнете по патеката по која сте тргнале. Ќе забележите нешто интересно- тоа е променета!

И тој пат ќе биде вашиот нов, неистражен пат! Ќе се радувате со секој нов чекор, секој нов ден и животот ќе ви возврати со прекрасни прилики!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: