Никогаш не вели Никогаш

Размислувам за луѓето кои постојано ја повторуваат фамозната реченица: ‘Јас тоа никогаш нема да го направам’..Некогаш и сама бев таква. А вие?

И навистина постојат работи за кои мислев дека не смеам ни да помислам да ги направам…но, ете ги направив. Кога подобро ќе размислам, речиси се’ што сум рекла ‘аааа тоа не’ -ме снајде.

Долго време мислев дека тоа е знак на слаб карактер, недоволно цврст став, самоконтрола, но не…Старата Јас, навистина веруваше дека некои работи не можат да се случат. Новата Јас, нема врска со тоа.

Се’ она во што сме верувале Вчера, не мора на било кој начин да влијае на нашето Денес. Она што е Денес, можеби воопшто нема да има допирни точки со Утре.

Бидејќи, Ние не сме исти. Се менуваме, секоја секунда и повторно се раѓаме секој ден. Затоа одамна престанав, така грчевито да се држам до некои ставови и уверувања. Се’ сакам, се’ би можела, а можеби и не.

И што и да биде или не биде, совршено е. Бидејќи токму такво ми е потребно.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: