Отпуштете го егото и само бидете она што сте

‘Земете си време да бидете непристрасен набљудувач на животот, посебно кога крајот предизвикува очај’- Lau Tzu

Не треба да се биде некој или нешто. Не треба никого да имресионираме. Како општество станавме загрижени, дали сме во тренд, како изгледаме и дали ќе ги воодушевиме другите. Поради што? На кого му е гајле? Се обидуваме да ги исполниме очекувањата на другите во врска со нас. Тоа во суштина нема никаква смисла.

Вечниот обид да се докажуваме пред другите само не’ вознемирува. Дури и ако го оствариме својот изглед, статус, сликата пред другите или што и да е што се убедуваме да го оствариме, многумина нема ни да забележат. Зошто тогаш воопшто се трудиме?

Нашата заокупираност со надворешноста, ќе не’ одвлече од нас самите. Еднаш кога ќе го отпуштиме нашето его, чувствуваме слобода која ни дозволува, вистински да го вкусиме животот во целост без тежина на очекувањата кои не’ кочат.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: