Кога ќе тргнеш од дома..

Помоли се на Господ, да ја благослови секоја твоја средба, а со себе земи: малку радост, за сите уморни лица кои ќе ги сретнеш; малку ведрина, за сите оние кои се намуртени; малку дарежливост и нешто ситно во џебот, за оние кои имаат помалку од тебе; малку трпение, за туѓите бесови и неволји кои во другите ги има премногу; малку сила, за оние кои цела ноќ бдееле над болните, малечките и изнемоштените; малку шарени бои, за да им нацрташ на сите насмевка, колку и да се тажни или заборавиле, да му се заблагодарат на Бог на подарената милост.

фра Звонко Бенковиќ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: