Ако знаеш кој си, нема потреба да се докажуваш

Луѓето ќе те измамат, заведат, разочараат. Ќе се расправаш со семејството. Ќе ги обвинуваш своите нови партнери, за работи кои ги создале старите.

Ќе ги изгубиш пријателите, за кои си мислел дека со тебе ќе бидат засекогаш. Ќе сфатиш дека секој има минато и дека никој не е совршен. Ќе плачеш, ќе се смееш, ќе се усрамиш.

Но, ќе дојде моментот кога ништо од тоа нема да биде важно. Ќе разбереш дека препреките во животот се привид, бидејќи поради нив си станал човек, кој си денес.

И тогаш ќе знаеш дека се’ во животот има своја смисла, дека ништо не би менувал, дека е се’ токму така, како што треба да биде. Секоја твоја грешка била на место. Се’ е учење.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: