Кога оној кој го сакате, ќе ви каже:’Само пушти ме, ова морам сам’.

Понекогаш, оној кој го сакате, влегува во некоја животна олуја. И бидејќи го сакате, добро знаете и јасно разбирате, што значи кога тој тогаш ќе ви каже: ‘Само пушти ме, ова морам сам’.

Знаете дека во тој час, не му користи, ни вашиот збор на утеха, ни гушкање, ни ништо. И тогаш можeби ќе помислите, дека никако не можете да му помогнете, но не е баш така. Можете.

Бирајте ги најубавите мисли, молитви, испратете му сила со цело свое битие и она најважно- љубов. Љубов. Онаа, пуштена преку мислите, како непробоен штит и појас за спасување.

А кога бурата ќе помине, а секоја бура поминува, ќе го имате оној, кој го сакате, повторно за себе, уште посилен, зацврстен со искуство, кое мораше да биде само негово.

Понекогаш најдобро помагаме, ако не се мешаме директно. Не бараната помош ( неретко и наметната) е понекогаш, како непобаран совет- пречка на патот на личниот развој. А на оние кои ги сакаме, не треба да им сметаме. Чест за добрите намери, но сите знаеме колку пати не’ заплеткале на патот на животот.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: