Болката е привремена, откажувањето трае вечно

Верувам дека Бог сака да знаеш…

Дека постои решение за секој проблем. Ништо не е нерешливо. Направи се’ што можеш да го избегнеш искушението на размислувањето, дека она со кое моментално се соочуваш е непремостливо.

Тоа едноставно не е вистина. Секако, не можеш да го видиш решението ако си уверен дека го нема. Мораш да имаш голема верба во животот.

Имаш ли голема верба во животот? Сега би било добро да ја покажеш. Насмевни се. Опушти се. Се’ ќе биди во ред.

Neale Donald Walsch

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: