За да го промениш твојот живот, треба да ги промениш твоите приоритети

Понекогаш се чини како во животот се нижат еден по еден проблем, но, всушност се нижат еден по еден благослов.

Знам, знам…ти тоа не го доживуваш на тој начин.

Но, тоа е затоа што не гледаш на тој начин. Во оваа работа, наречена живот- Она што сакаш, тоа и добиваш.

Ако мислиш дека она што добиваш е борба, ќе имаш искуство- борба. Ако одлучуш, она што гледаш дека е дар ( дури и ако тоа, во овој момент не го гледаш јасно), дар е она што ќе добиеш.

Само причекај. Ќе видиш. Мислам буквално. Ќе видиш.

Neale Donald Walsch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: