Успехот не е конечен и неуспехот не е фатален: важна е храброста да се продолжи

Успехот им доаѓа на луѓето, кои не го губат времето во споредување на она што прават, со она што другите луѓе работат. Успехот доаѓа на вратата на оние, кои секој ден велат: ‘Ќе дадам се’ од себе’.

Луѓето кои трагаат само за успех, ретко го наоѓаат, бидејќи успехот не е крај, туку последица. Опсесијата при тоа не помага, таа ќе го збуни човекот, во одбирањето на патот, по кој ќе тргне и на крајот на светот, земајќи ни го задоволството на животот.

Вистински богат човек е оној, кој е во допир со енергијата на Љубовта, секоја секунда на своето постоење. Како напредувате, ќе можете да видите во иднина, искористувајќи ја приликата да ги откриете работите, кои порано не сте ги приметувале.

Во такви моменти, важно е да се запрашате: ‘Дали моите животни вредности и понатаму останале не допрени? Дали се обидувам да им угодам на другите и да правам, она што тие од мене очекуваат или сум сигурен дека мојата работа, е одраз на мојата душа и мојот ентузијазам? Дали сакам да успеам по секоја цена или сакам да бидам успешен, по тоа што успевам своите денови да ги исполнам со љубов?

Паоло Коељо

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: