Единствено љубовта е вистинска, и единственото нешто што вреди во животот е љубовта

„Кога ќе се заљубиш тоа е како моментално лудило. Еруптира како земјотрес и потоа се смирува. И кога ќе се смири мораш да одлучиш.

Треба да размислиш, дали вашите корени ќе се соединат толку многу, што никогаш нема да се разделите. Затоа што, љубовта е токму тоа. Љубовта не е да си без воздух, не е возбуда, не е потреба да водите љубов секој дел од денот.

Не е кога лежите навечер и замислувате, како тој го бакнува секој дел од вашето тело. Не, немој да се срамиш. Ти кажувам некои вистини. Затоа што тоа не е љубов, иако сите ние се убедуваме дека е.

Љубовта е тоа што останува кога вљубеноста ќе помине. Не звучи многу возбудливо нели? Но, љубовта е токму тоа.”

Луис де Берние

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: