Лесно е да се стекне љубовта, но тешко е да се задржи

Ако сакате другата личност, да го отвори своето срце, отворете го и вие своето. Таа не може да направи ништо, што вие не можете да направите. Ваше е огледало. Дури и ако таа прва тоа го направи, вие не можете да го почувствувате, ако не сте го отвориле своето срце.

Ако сакате со некој да го подобрите односот, подобрете го односот со самите себе. Ако сакате да почувствувате повеќе доверба, верувајте си себе си повеќе. Ако сакате да почувствувате повеќе љубов, сакајте се себе си повеќе. Ако барате сигурност, дајте со самите себе сигурност.

Ако сакате подобро да се однесуваат кон вас, однесувајте се подобро кон себе. Ако сакате да доживеете богатство, дарувајте си себе исполнетост. За тоа не ви се потребни пари, само вистинска насока на вашато набљудување.

Ако копнеете за нови мотивации, слобода и авантура, направете го тоа сами. Почнете со мало, а тогаш поголемото ќе дојде само. Ако не сакате да ве измамат, обрнете внимание дали некаде сами се залажувате. Ако сакате да бидете почитувани, почитувајте се сами себе. Ако сакате да имате поголема слобода на одлучување, а не ја добивате, одлучувајте сепак сами.

Што и да барате: бидете тоа прво и сами, а ако тоа ви преставува задоволство, вие потоа дајте им го на другите. Тогаш се’, на крајот ќе ви се врати, затоа што делува како ваш магнет.

Ridiger Shahe – ‘Тајната на срцевиот магнет’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: