Љубовта никогаш не умира сама, луѓето ја убиваат

Мирно седиме и гледаме како светот се движи околу нас. Потребно е многу време, за човек да научи како да го прави тоа.

Се чини дека само старите умеат да седат, еден до друг во тишина и сепак да бидат среќни. Младите се нетрпеливи, наметливи и мораат секогаш да ја прекинат тишината.

Штета, бидејќи тишината е чиста. Тишината е света. Таа ги зближува луѓето, бидејќи само оние кои се чувствуваат удобно еден покрај друг, можат да седат заедно без да зборуваат. Ова е еден голем парадокс.

Николас Спаркс

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: