Aко нема љубов, тогаш ништо друго не носи радост

Луѓето мислат дека сродната душа е твојата совршена комбинација и тоа сите го посакуваат. Но, вистината е дека сродната душа е огледало, личноста која ти покажува сѐ што те држи врзан, личност која ти дава внимание и го менува твојот живот.

Сродната душа е најважната личност која ќе ја запознаеш, бидејќи ги руши зидовите околу тебе и те поместува од корен. Но, дали треба засекогаш да се живее со сродната душа? Зависи од договорот.

Сродните души доаѓаат во твојот живот, да откријат уште еден слој од тебе, да ти помогнат да научиш да сакаш. Целта на сродната душа е да те размрда, да ти го растури егото, да ти ги покаже своите препреки и зависности, да го раствори твоето срце, за да може светлото да влезе во него, да те направи толку очаен и вон памет за да мораш да го смениш животот.

Елизабет Гилберт

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: