Ако сакате да ја залечите раната, треба да престанете да ја допирате

Вашето минато и сета ваша болка, не треба повеќе да бидат присутни во сегашната реалност. Не им дозволувајте, да престојуваат во вашиот ум, обидувајќи се да ви го расипат сегашниот момент.

Ако чувствувате вина поради вашето минато, потсетете се дека така всушност, ја повкувате неволјата во вашиот живот. Ослободете се од вина- простете си себе си, со ветување дека во иднина ќе ги избегнувате непријатните работи.

Користете ги своите чувства, не дозволувајте, сеќавањата да ве користат вас. Не можете да имате подобро минато, затоа веднаш напуштете ја таа идеја! Направивте најдобро што можевте, со оглед на околностите.

Вашиот живот е како претстава во неколку чинови. Некои ликови кои влегуваат, имаат кратки улоги, други многу подолги. Но, сите се неопходни, инаку не би биле во претставата. Прифатете ги сите и продолжете во следниот чин.

извор: Svjet pozitive

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: