Ако навистина е судено да бидете заедно, љубовта ќе најде начин

Tешко е да гледаш некој друг човек во очи, а да не се заљубиш во него. Затоа луѓето толку брзо, го тргаат погледот едни од други. Немаат храброст подолго време да се гледаат во очи.

Ќе ги преплави Љубов и ќе се запрашаат што ги снашло. Кога се препуштиш на љубовта и дозволиш, да те води таму каде што твојата душа сака да биде, нема да има повеќе никакви тешкотии.

Борбата ќе престане и ќе го осознаеш единството. Ако имаш партнер или близок пријател, обиди да се загледаш во неговите очи. Немој да го тргаш погледот, дури и ако тоа продорно гледање станува непријатно.

Непријатноста ќе помине и ќе се преобрази, во нежност и внатрешен сјај и ќе те обземе чувство, дека се топиш со оној другот. Додека ги гледаш своите или туѓите очи, ќе ја видиш душата. Очите се огледало на душата.

Нил Доналд Волш

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: