Љубовта, ако е искрена и длабока – лесно простува и заборава

Никогаш, никој не го молeте да биде со вас. Никогаш, никој не молeте да се врати или да остане.

Никој не смееме да молиме, за да се почувствуваме посакувани.

Никогаш не молете за внимание, посветеност, нежност, стрес, време или труд. Молењето е понижување на самиот себе.

Ако некој не ви ги нуди сите работи доброволно, со радост и отворени раце, тогаш не е вреден. Никој под никакви услови, не е вреден за молење.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: