Не барајте многу, нема да можете да ја платите цената

Размислувајќи за тоа како Бог не се меша во нашата слободна волја, се сетив на една приказна. Некој мудрец почнал да се сомнева во Божјата добрина, гледајќи ги сите неволји во светот.

Во една прилика видел едно девојче, како во искинато фустанче, трепери од студ на улица. Кога видел колку тоа мало дете трпи, во своето срце си рекол: ” Боже, како можеш така нешто да дозволиш? Зар не можеш за тоа сирото ништо да направиш?

Веднаш добил одговор на своето прашање: “Можам! Те создадов тебе…

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: