Не можете да ги натерате мажите да ве почитуваат, но, можете да направите да зажалат што не ви покажале почит

Биди кралица. Имај смелост да бидеш различна. Биди пионер. Биди жена, која ќе се соочи со неволјите, за да продолжи да го сака животот и без страв да оди во пресврт на предизвиците.

Прифати го тоа! Барај ја вистината и владеј со своето кралство, каде и да е – во твојот дом, во твојата работа, во твоето семејство- со срце полно со љубов.

Биди кралица. Биди нежна. Нека те водат секогаш новите идеи, уживај во тоа што си жена.. Јас ќе се молам, за тоа, да не губиме време како неинтересни и просечни..

Ние сме ќерките на Бог- овде сме за да го научиме светот како се сака.. Не е важно низ што поминуваш, од каде си, кои се твоите родители- не е важна твојата општествена или економска положба. Ништо тоа не е важно.

Важно е дека одбра да сакаш и да искажуваш љубов, преку својата работа, своето семејство, низ она што имаш да му дадеш на светот.. Биди кралица. Не се одрекувај од својата моќ и својата слава!

Опра Винфри

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: