Внимавајте, се’ што ќе кажете, може и да се оствари

Кога ќе почнете вистински да се сакате себе си и кога ќе ја видите, својата сопствена вредност, забележувате дека вашите мисли и расположенија се менуваат.

Наместо да се критизирате, почнувате да користите позитивни афирмации и сами да се мотивирате. Гледате добро во другите, затоа што тоа го препознавате во себе. Ги охрабрувате другите, бидејќи знаете и самите дека не можете да бидете инспирирани и охрабрени, ако тоа не им го дадете на другите.

Често нашите мисли не’ разочаруваат и негативните модели не спречуваат, да се сакаме себе си. Нашиот ум природно има вклучен механизам за преживување, а со тоа мораме додатно да се потрудиме да гледаме позитивно во се’.

Обидете се да ја научите лекцијатa или да ja видите точката водилка,  во секоја лоша ситуација низ која поминувате. Одберете да видите добро во се’ и веднаш ќе ја видите промената во вас. Негативните мисли, не’ спречуваат во остварувањето на целите, ни даваат лоша перспектива на животот и не’ уништуваат и внатре и надвор.

Нашите умови се многу моќни, кога ќе ја промениме својата мисла и тогаш, целокупната перспектива ќе се промени.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: