Следете го вашето срце без сомневање. Ако е во право, ќе успеете, ако не, ќе научите

Им благодарам на сите, кои се смееја на моите соништа, ми ја разбранивте мојата мечта. Им благодарам на сите, кои посакуваа да ме стегнат во своите окови. Ме научивте колкава е вредноста на слободата.

Им благодарам на сите, кои ме лажеа, ми ја покажавте силата на вистината. Им благодарам на сите, кои не веруваа во мене, вие од мене очекувавте да ги помрднам планините.

Им благодарам на сите, кои ме отпишаа, вие ја потикнавте мојата храброст. Им благодарам на сите, кои ме оставија, ми дадовте простор да создавам.

Им благодарам на сите, кои ме предадоа и изневерија, вие ме претворивте во праведник. Им благодарам на сите, кои ме повредија, вие ме научивте да растам во својата болка.

И најважно, им благодарам на сите кои ме сакаат, ваков каков што сум, вие ми давате сила да живеам.

Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: