Човек не може да го разбере тоа, што не почувствувал или доживеал на своја кожа

Понекогаш сте незадоволни со својот живот, а многу луѓе на овој свет, сонуваат да го живеат вашиот живот. Детето на фарма, го гледа авионот како лета над главата и сонува за летање. Но, пилотот во авионот ја гледа фармата на земјата и сонува за враќање дома.

Тоа е живот! Уживајте во својот. Ако богатството е тајната на среќата, богатите луѓе треба да танцуваат по улиците. Но, тоа го прават само сиромашните деца.

Ако моќта гарантира сигурност, влијателните и богати луѓе, треба да се движат без телохранители. Но, само оние кои живеат едноставно, цврсто спијат.

Ако убавината и славата носат идеални односи, славните личности треба да имаат најдобри бракови.

Живејте едноставно. Одете понизно и сакајте искрено! И се’ добро ќе ви се врати!!!

Бен Карсон

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: