Бидете трпеливи кон себе

Сите сме оштетени. Сите сме повредени. Сите моравме да научиме болни лекции. Сите се опоравуваме од некои грешки, губиток, предавство, злосторство, неправда или несреќа.

Цел живот е процес на опоравување, кое никогаш не престанува. Сите мораме да пронајдиме начини, да прифатиме и да тргнеме низ болката и да се воздигнеме.

За секоја ронка на тага, депресија, сомнеж или очај, постои пресврт кон обнова, која доаѓа на време. Секоја трагедија е најава дека нешто навистина ќе дојде на време. Бидете трпеливи кон себе.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: