Животот е тежок, но вие сте појаки

Животот е тежок, но вие сте појаки. Болката ве прави посилни. Соочување со стравовите, ве чини похрабри. Грешките и скршеното срце ве прави помудри.

Понекогаш работите треба да тргнат погрешно, за да дојдат на свое место. Понекогаш треба да поминете низ најлошото, за да дојдете до најдоброто.

Вашето патување не е осмислено да биде лесно, тоа е осмислено да биде вредно. Ако нема борба, нема ни раст. Не е важно што ви се случило или што сте направиле- она што е важно, е што сте одлучиле да бидете од сега, па понатаму.

Прифатете ја околноста, учите од неа и продолжете понатаму. Отпуштање на нешто, често е чекор напред. Понекогаш е потребно да се напушти она, што сте мислеле, дека сакате да го пронајдете, за да го пронајдете она, што ви е навистина потребно и што сте заслужиле.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: