Да живееме и сакаме секој ден, како да ни е последен. Еден ден, навистина ќе биде… последен

Лиам Нисом за својата сопруга Наташа

Велат дека најтешкото нешто во животот е, да изгубиш некој што сакаш. Некој со кого растеше, гледајќи како расти и тој секојдневно. Некој кој ти покажа како да сакаш. Тоа е најлошото нешто, што може да му се случи некому.

Мојата сопруга почина неочекувано. Таа ме радуваше и ме правеше среќен премногу. Тие 16 години што ги имав, како нејзин сопруг ме научија, како да сакам безусловно.

Затоа, мора да го намалиме темпото, да застанеме и да научиме, дека треба да сме им благодарни на оние кои ги љубиме. Бидејќи, животот е премногу краток. Поминувајте време со нив. Однесувајте се добро со нив.

Бидејќи, еден ден, кога ќе ја кренете главата од телефонот, тие веќе нема да бидат тука. Она што вистински го извлеков, како најдобра лекција од сето ова е, дека треба да живееме и сакаме секој ден, како да ни е последен.

Бидејќи, еден ден, навистина ќе биде… последен. Искористете ги шансите и живејте го животот. Кажете им на саканите дека ги сакате, кажувајте им секој ден. Животот вреди да се живее.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: