Не дозволувајте никогаш, нечија огорченост да ве менува

Запомнете- негативноста на другите луѓе не е наш проблем!

Бидете позитивни, кога негативноста ве опкружува. Насмевнете се кога другите сакаат да ве спуштат. Тоа е најлесен начин, на кој можете да го задржите својот ентузијазам и фокус. Кога луѓето лошо се однесуваат кон вас, продолжете да бидете она што сте.

Не дозволувајте, никогаш нечија огорченост да ве менува. Не сфаќајте ги работите лично, дури и кога такви се чинат. Луѓето ретко прават работи за вас. Тие тоа го прават за себе.

Не се менувајте никогаш, за да го импресионирате некој, кој ќе каже дека не сте доволно добри. Менувајте се, бидејќи тоа ве прави подобра личност и тоа ве води во подобра иднина. Луѓето ќе ве оговараат, без оглед колку добро тоа го правите.

Затоа грижете се за себе, не за тоа што другите мислат. Ако во нешто силно верувате, не се плашете да се борите за тоа. Голема е силата која доаѓа, кога другите мислат, дека е невозможно за вас.

Само еднаш го имате овој живот. Искористете го мудро. Работете она што ве прави среќни, што ве прави подобра личност и што ви носи, насмевка на лицето. И точка!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: