Љубовта нема години, таа секогаш може одново да се роди

Двајцата ќе се сретнат дури кога ќе созреат за таа средба, ниту ден порано, ниту ден подоцна…

Подготвени се, можеби не поради своите страсти, туку по наредба на непобедливото космичко правило, токму како што се сретнуваат небесните тела, во бесконечниот простор и време.

Точно во една секунда и тоа во секундата која е само нивна во тој бескраен простор и раширена низ сите милијарди години.

Leave a Reply

Up ↑

%d