Никогаш не се критикувај себе си!

Не дозволувај мислењето и проценката на другите луѓе, да го контролираат правецот на твојот живот. Потребата за вклопување, како и чувството да бидеш посакуван, може да предизвика патување по патеките, по кои не сакаш да патуваш.

Потребата за угодување на другите е проклество кое треба да се избегнува по секоја цена. Пред да направиш нешто, запрашај се: ‘Дали го работам она што сакам…или се плашам од другите, ако тоа не го направам?’

Роден си со причина, роден си да се истакнеш, да бидеш почитуван и сакан поради она што си. Не ја пригушувај својата светлина, за да се вклопиш во досадната позадина на животот во другите луѓе.

Свети силно таков каков што си, за оние кои навистина се грижат за тебе и ќе ја видиш таа светлина која свети пради тебе.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: