Кога зрачите со светлина, ги нервирате оние кои живеат во темница

Некои велат дека треба да научиме да отпуштаме инаку животот ќе не’ прегази. Тоа е посебна вистина, бидејќи ние самите го влечеме минатото со себе. Било да е болест, лошата работна атмосфера, развод или пријателство кое завршило, често се држиме до уверувањето или ситуациите кои одамна престанале да ни служат.

Ова се 15 факти кои ве предупредуваат, дека треба да тргнете понатаму со својот живот..

– ако повеќе размислувате за минатото, отколку за сегашноста

– ако сеќавањата од минатото ви предизвикуваат повеќе болка од среќа.

– ако се молите вашата моментална ситуација да се смени.

– ако некои работи и луѓе со кои сте опкружени, емоционално ве исцрпуваат.

– ако сте тажни, наместо среќни.

– ако сте осамени, ако чувствувате дека не ве слушаат и не ве почитуваат.-

– ако некоја ситуација ве спречува да напредувате во смерот на остваруват на своите желби.

– ако сте изгубиле страст за работи кои некогаш сте ги сакале.

– ако чувствувате досада и незадоволство во поголемиот дел од својот живот.

– ако однесувањата кои се обидувате да ги тргнете од својот живот и понатаму постојат.

– ако чувствувате дека сте заглавиле на едно место и не напредувате.

– ако ја криете болката која ја чувствувате.

– ако мислата за слободата во вас буди убаво чувство.

– ако се плашите дека работите нема да се поправат, веројатно не сте во право. Тоа можете да  го докажете себе си, така што ќе продолжите понатаму.

Секогаш е време да се оди понатаму, кога верувате дека можете себе си да си создадете подобар живот.

Извор: http://www.ba- bamail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: