Се’ што сакаш да потрае и успее, не им го кажувај на другите

Заљубете се во луѓето, какви што се, а не во оние, кои ги посакува вашата мечта. Заљубете се во вистински луѓе, во нивните грешки кои ги направиле. И прифатете ги такви какви што се.

Никогаш не ги сакајте луѓето, со желба да ги менувате. Заљубете се во некој драг, во прекрасната нежност, која овие луѓе ви ја даруваат. Само на тој начин вистинската љубов може да трае. Кој те сака, никогаш нема да побара да се промениш.

И никогаш нема да те присили, да се откажеш од нешто што е важно за твојот живот. Ако тоа го направи, не очекувај од него ништо. Ослободи се, бидејќи воопшто не те сака.

Вистинската љубов се состои во прифаќање на саканата личност, онаква каква што е, а не онаква каква што посакуваме да биде. Да ги сакаме и да ги почитуваме разликите.

Agostino Degas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: