Стоплете ги срцата, посакајте нешто искрено, убаво и човечно

Тик так, тик так, одбројуваме полека но сигурно.

Времето едноставно летна. Сега 2019-та година ги пакува куферите за да си најде место во историјата, а патува до нас една нова 2020-та година.

Досега научивме многу лекции, но научивме и дека животoт е билет во еден правец, нема назад како било, било! Оставете го минатото во минатото и кажете и’ добредојде на Новата година!

Прославете не само за времето што поминало, туку и за времето што доаѓа! Нова рунда, нова борба, но и нова победа. Стоплете ги срцата, посакајте нешто искрено, убаво и човечно. 

Не заборавајте ако иднината е мистерија и не можете тука ништо, го имате денешниот ден. Овој ден е новогодишен подарок за вас од животот, а ако прочитате меѓу редови, овој ден е совршен за љубов.

  Со љубов Калимеро 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: