Луѓето удираат не дека сакаат некого да повредат, туку зато што не знаат да галат

Денес ретко што може да ме повреди. Не затоа што сум многу јака, туку удирањата преку зараснати рани не болат како некогаш.

Денес знам дека луѓето удираат не дека сакаат некого да повредат, туку зато што не знаат да галат. Ако им се одмаздам, тие нема да научат ништо, туку само ако им дадам гушкање.

Денес кога ја знам разликата меѓу самотијата и осаменоста – не се плашам да останам сама.

Кога правам разлика меѓу грешка и грев – полесно простувам. Кога не се плашам од крајот бидејќи во вечност верувам – знам дека таму сите ќе се најдеме.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: