Странец

Ми треба странец и шише вино, да му ја раскажам мојата животна приказна…Некој на кого не му е гајле за мојата болка, ниту за тагата…

Нем слушател без да ми суди…Да му раскажам како боли осаменоста…како боли да си нечија, а осамена.

Како се останува без здив од зборовите кои беа премолчени, а требаше да бидат кажани.

Како печат солзите сокриени зад насмевката. Колку е заглушувачки звукот на тишината додека се во тебе се крши на милиони парчиња.

Како присуството на илјадници, не го ни ублажуваат она едно одсуство…

Ми треба странец …да можам да заплачам, а да не го повредам…

by Рокси

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: