Немој да сметаш, таму каде што не фалиш

…И што да правиш со пораката која ја чекаш, а не пристигнува…Му пишуваш и во секоја од тие букви оставаш дел од себе. Во секој збор му праќаш парче од својата душа.

А нему му се потребни пет часа, за да ја отвори пораката и уште дваесет за да врати…Тоа не е само порака, тоа е внимание кое ти е потребно, кое го заслужуваш.

Пишуваш на погрешно место. Нему твоите зборови не му се важни, ниту потребни. Неговиот ден е прекрасен бидејки не фали ништо…не фалиш ти. Тогаш зошто да сметаш?

Таму некаде, некој би направил се’ за само една твоја порака. На еден твој збор би вратил со илјада. Во секој негов збор, би ти испратил парче од својата душа. Таму некаде некој е роден за да биде твој. Таму некаде некој, неуморно чека за да бидеш негова.

Немој да сметаш, таму каде што не фалиш. Не ги троши своите зборови на погрешно место…

by Рокси

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: