Нема да се плашам да се радувам и да верувам во добро

Денес ќе се потрудам да го преживеам денот не брзајќи да ги решам сите проблеми одеднаш. Ќе внимавам на своето однесување: отмено во држењето, никој нема да критикувам, нема другите да ги поправам или да ги корегирам.

Ќе бидам среќен, бидејќи сум сигурен дека сум создаден за среќа..во овој свет. Ќе се прилагодам на околностите, не барајќи ништо да се прилагоди на моите желби.

Ќе најдам 5 мин од своето време за читање; како храна која е нужна за животот на телото, така и добра книга е нужно потребна за животот на душата.

Само денес ќе направам добро дело, а тоа на никој да не му го кажам. Ќе направам нешто не секојдневно; ако во мислите се почувствувам повреден, ќе се обидам тоа никој да не се примети.

Ќе направам точен распоред. Можеби нема баш да се придржувам до тој распоред, но ќе го направам. Ќе ги избегнувам двете зла: напнато брзање и неодлучност.

Само денес цврсто ќе верувам- дури и ако околностите ќе покажат спротивно- дека Небото се грижи за мене како никој друг да нема во светот.

Нема да се плашам. Посебно нема да се плашам да се радувам во се’ што е убаво и да верувам во добро.

Подарен ми е нов ден да правам добро.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: