Нема да чекам некој да ме разбере… Јас живеам!

Нема да чекам некој да ме разбере. Јас ќе живеам. Бидејќи едно е да знаеш, а друго е личниот став.
Знаењето е во книгите запишано. Ставот е плод на животот. Јас сакам да живеам додека живеам.

И на никој да не му се правдам, зошто го сакам овој живот и зошто во се’ гледам само добро.

by Рита

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: