Не заборави да бидеш среќен

Бидете среќни, секогаш кога ќе ви се даде можност за тоа и секогаш кога ќе најдете сила во себе, бидејќи моментите на чиста радост вредат и значат, повеќе од деновите и месеците од животот, поминати во матната игра на нашите ситни и крупни страсти и потреби.

Нивното остварување е променливо и нездраво, а задоволството од нив несигурно и краткотрајно, а само за нас претставува цел и смисла.

А минута чиста радост засекогаш останува во нас, како сјај што никој не може да го угасне.

Иво Андриќ

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: