Поради стравот живееме досаден живот!

– Животот секојдневно ви нуди вистински прилики. Судбината на крајот ќе го одреди начинот на кој ги прифаќате” -вели Робин Шарма, еден од најценетите self-help писатели и мотивациски говорници. 

Еве уште неколку негови инспиративни мисли:

– Разбудете ги своите потенцијали, барајќи инспирација во секоја животна ситуација.

-Не дозволувајте да ве обземе малодушност и чувство на замор, бидејќи во вас тлее искра на успех и само чека вистински момент да светне. Идејата и мислите на големите луѓе, ќе ја претворат вашата прошетка низ природата, во инспирација за будење на она најдоброто во вас. Ќе ве преплави бран на задоволство и нова енергија.

-Никогаш не е доцна да станете човек, каков што сте сакале да станете.

 -Обогатете го својот живот со мали задоволства, од кои вашето срце ќе затрепери – било да набљудувте ѕвездено небо или уживате во поглед на дрво, чии гранки се нишаат во пролет што е веќе околу вас

-Најдобри се наједноставните задоволства. 

-Добрите дела немаат цена, важно е само она што правиме да биде од срце. 

-Еден мал волшебен збор Благодарам, е доволно сјаен збор, со кој започнува магијата. Едно благодарам ќе ви го направи денот и многу работи ќе смени.

 -Уште денес најдете малку време и сетете се на луѓето на кои треба да им бидете благодарни, кои треба да ги почитувате и да им кажете дека нивната подршка ви значи.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: