И скршеното срце знае да сака, ако му дадеш шанса

…Утрото го носи мирот, коj ноќта го краде. Долгата бессона ноќ исполнета со бури од емоции кои беснеат во твоето тело. Љубов, тага, болка…

Нескротлива бура која ти ја растргнува душата и ти го распорува срцето. Даваш се’ од себе за тој некој да биде среќен, а тоа се’- малку е. Низ призмата на една солза гледаш повеке, подалеку…Солзите треба да потечат за да престанат да болат.

Заплачи…измиј ја душата…нека боли. Прифати ја својата бура. Не е секоја бура тука за да те уништи…некоја е за да те зајакне, некоја за да те промени и секоја, за да го исчисти воздухот. Нека боли, барем знаеш дека си жива. И скршеното срце знае да сака, ако му дадеш шанса.

Вљуби се кога ќе бидеш подготвена, а не кога си осамена. Секоја ноќ завршува со утро. Секоја…

By Rosana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: