На крајот од денот не доаѓа оној кој го чекаш, туку оној кој се грижи

Високи потпетици, совршен кармин намести ја најубавата насмевка…во огледалото види ја најубавата принцеза каква што си. Не дозволувај да те гази животот, ти гази низ него.

Со крената глава, со насмевка на лицето. Секоја жена е родена да биде кралица, биди токму тоа. Горда, достоинствена…Не ти треба некој да ти ги брише солзите, туку некој кој нема да ги предизвика. Доста ти беа машки, потребен ти е маж. Маж кој на твоето “Ми недостигаш” одговара со “Доаѓам”.

Кога тој знае да води, таа не прашува каде. Ако покрај него не ја чувствуваш жената во себе, тој не е мажот кој ти недостига. Ако тој не прави да се чувствуваш посебна, направи сама. Замини и со себе понеси ги своите соништа и надежи…сета своја љубов. На крајот од денот не доаѓа оној кој го чекаш, туку оној кој се грижи…

by Rosana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: