Животот е еден, тебе ти е вреден. Бирај го своето друштво!

Луѓето доаѓаат и си одат. Некои ќе те направат среќен кога ќе дојдат, а има и такви, поради кои ќе бидеш среќен кога ќе си одат. Со едните го губиш поимот за време, а со другите го губиш времето.

Има луѓе, чии животи не беа лесни, но храбро се носат со своите проблеми, наоѓаат решенија. Ќе паднат, ќе станат, ама одат понатаму. Свесни, ориентирани во просторот и времето. Не се споредуваат со другите, туку само со себе.

Има и такви кои не посакуваш да ги прашаш како се, бидејќи веднаш почнуваат да се жалат, страшно- страшно, само нив им е тешко, што полошо тоа подобро, сите им се виновни, сакаат да се сожалуваш на нив.

Не ги интересира твоето мислење, но прашуваат. Тргнуваш од лично искуство и потоа, по првата реченица следи: ‘Лесно ти е тебе…тебе ти цветаат ружи’. Но, само ти знаеш колку ти беше лесно, а тие ни приближно не знаат, баш им е гајле..

Не ја троши својата позитивна енергија на негативни луѓе. Животот е еден, тебе ти е вреден. Бирај го своето друштво!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: