Еднаш, сигурно ќе сфатиш дека некој длабоко сакаш

Можеби човек понекогаш ќе изгуби се’ што му е драго и ќе се почувствува напуштен и сам, сосем сам.

Можеби понекогаш ќе се разочараш во луѓето и се’ околу себе ( дури и во себе) и како птица без гнездо бараш дом под туѓ покрив.

Можеби понекогаш, ама еднаш сигурно, ќе се исправи некој пред тебе, некој пред кој нема така да поминеш, ќе го погледнеш преку рамена.

Еднаш, сигурно ќе сфатиш дека некој длабоко сакаш.

Ernest Hemingvay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: