Човек се сеќава ако сака, заборава ако може…

Не барај некој со кого ќе го замениш. Лесно е да замениш некого, љубовта која си ја давала со задоволство би ја заменила со љубов која ја добиваш.

Совршена си, секој ден си совршена, само тоа совршенство си го барала во погрешни очи. Во очите на оној кој бил совршен во твоите очи…А таму нема ништо за тебе, само празнина.

Не барај некој со кого ќе го замениш, така секогаш ќе биде присутен дури и кога е километри далеку. Слушај ја песната која на него потсетува, иако боли, слушај ја. Слушај ја, се додека од таа песна не остане само мелодија и празни зборови. Се додека таа песна не стане само песна, ништо повеке.

Не барај некој со кого ќе го замениш, барај начин да го преболиш. Сама…Барај начин да му простиш и да го пуштиш. Нека биде само сеќавање, далечно и бледо.

Човек се сеќава ако сака, заборава ако може…

by Росана

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: