(Можеби) вистинската љубов има моќ да ги тргне сите невидливи лузни…

(Можеби) вистинската љубов се раѓа сама од себе, по месеци и месеци растење.

(Можеби) вистинската љубов никогаш не боли и наместо тоа ги милува сите отворени рани и успева во само еден момент да ги избрише сите бивши љубови и разочарувања.

(Можеби) вистинската љубов има моќ да ги тргне сите невидливи лузни и едноставно да направи, се’ во неа да е право и единствено.

(Можеби)вистинската љубов ја истура својата магија, дури тогаш кога ќе се ослободиме од сите внатрешни стравови и несвесно прекасани јазици.

(Можеби) вистинската љубов преминува и преку згазената гордост и преку непрежалениот инает и преку скршеното срце.

(Можеби) вистинската љубов вирее таму каде што не опстојува ништо друго.

(Можеби) во љубовта нема можеби. Ако има, тогаш љубов нема.

Ингрид Дивковиќ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: