Малечка моја…знаеш како би изгледал мојот совршен свет?

Како би изгледал мојот совршен свет?

Ако погледнеш за момент во моите очи, ќе знаеш. Како на филмско платно ќе се проектира животот како едноставно совршенство, што те познавам тебе.

Таква каква што си, дива, облеана со енигма, живот кој е полн со ребуси и искушенија. Ти си совршенство на несовршеноста.

Друга улога во овој филм и не ти прилега, само главната, а сценариото е веќе одамна напишано, заспано во некоја фиока таму на небото и го
чека и чека… својот ден.
Мојот совршен свет ќе почне кога ке ме пуштиш доволно блиску до тебе, а нема да почувствувам немир во тебе.

Горан

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: