Најважно ми е да останам достоинствена

Во целата приказна за годините најважно ми е да останам достоинствена.

Сите книги што сум ги прочитала, филмови што сум ги видела, места на кои сум била, луѓето кои сум ги сретнала во животот, всушност не се случиле без врска.

Сакам на мене да се види што сум поминала и научила, преку начинот на кој зборувам, како го држам телото и им се обраќам на другите.

Без хистерија, натпревар, докажување, истакнување, мудрување.

Мирно, трпеливо и опуштено..

by Рита

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: