Најсилна е онаа љубов која може да ја покаже својата слабост

– Праисконскиот грев не е во тоа што Ева го изела јаболкото, туку што чувствувала потреба да го сподели со Адам она што го доживеала, од страв да не чекори по патот сама и без ничија помош.

– Животот е краток, или премногу долг, за да можам да си дозволам да го живеам толку лошо.

– Озборувањата не убиваат, тие се цена на успехот.

– Кога веќе немав што да загубам, јас добив се’. Кога престанав да бидам она што сум, се најдов себе си. Кога доживеав понижување и целосна потчинетост, станав слободна.

– Уметноста на сексот е во губењето на контролата.

– Најсилна е онаа љубов која може да ја покаже својата слабост.

цитати од романот ’11 минути’ – Паоло Коељо

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: